ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ – ДРЕВНИ СТРАНИ

НАЗАРЕТ * АМАН * ПЕТРА * ВИТЛЕЕМ * ЙЕРУСАЛИМ

8 дни / 7 нощувки 

ДЕН 1 | Полет до Израел

Нашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Тиберия.

 

ДЕН 2 | Планината на проповедта – Капернаум – Табха

Закуска. Разходка по бреговете на Галилейското езеро. Ще посетите планината, на която Иисус е произнесъл своята известна проповед, след като е приел кръщението от Йоан Кръстител. Ще разгледате и Капернаум с неговата древна синагога и дома на Иисус, където той е живял и поучавал, след като напуснал Назарет. Ще продължите към Табха, където Иисус направил чудото с 5 хляба и 2 риби. Ще имате възможност за разходка с лодка в езерото (“Пакет допълнителни екскурзии”). Нощувка в района на Тиберия.

 

ДЕН 3 | Хайфа – Назарет – Аман

Закуска. Пътувате до Хайфа. Ще се насладите на гледката от върха на планина Кармел и Бахайския храм-градина. Продължавате към Мухрака с разглеждане на манастира на кармелитите. След това ще отпътувате към Назарет. Ще посетите Базиликата на Благовещението и дърводелската работилница на Йосиф. Продължавате към град Бейт Шеан и преминавате през крайречния граничен пункт “Шейх Хюсеин“ към Йордания. Предстои Ви разходка в красивия град Аман. Нощувка в района на Аман.

 

ДЕН 4 | Аман – Петра

Закуска. Свободен ден в Аман или екскурзия до розовочервения град Петра – едно от седемте чудеса на света (“Пакет допълнителни екскурзии”). Петра е направен изцяло от пясъчник. Бил религиозна и политическа столица и спирка на керваните по Пътя на благовонията, познат още като Пътя на тамяна. Ще преминете през прохода Сик, за да стигнете известната Хазне – съкровищницата на фараона. От нея ще продължите към централната долина на Забравения град и ще посетите още от древните му забележителности като: главната улица с колонадите, двореца на фараонската дъщеря, театъра и други. Нощувка в района на Аман.

 

ДЕН 5 | Мадаба – планина Нево – Мъртво море – Витлеем

Закуска. В Мадаба ще посетите гръцката православна църква, където ще разгледате известната подова мозайка от VI в., на която са изобразени Светите земи такива, каквито са били преди 15 столетия. Ще продължите към планината Нево, откъдето Мойсей е видял за първи път Обетованата земя. Планината е известна и със своите цветни мозайки, датиращи от времето на Византия. Ще се върнете обратно в Израел по моста “Алленби“. Ще имате възможност да поплувате в Мъртво море и да обядвате на брега му в Йордания или в Израел (резервацията се прави на място). Нощувка в района на Витлеем.

 

ДЕН 6 | Витлеем – Старият град на Йерусалим

Закуска. Свободен ден във Витлеем или екскурзия до Стария град на Йерусалим (“Пакет допълнителни екскурзии”). Ще се качите на Елеонския хълм с изглед към Стария град на Йерусалим и Юдейската пустиня. Ще видите ц. “Свето Възнесение Господне”, ц. “Доминус Флевит“ (плач Божи) и Гетсиманската градина с Църквата на всички нации. В Стария град ще влезете през Мароканската порта и ще продължите към Стената на плача – едно от свещените места на юдаизма. Ще посетите района около Храмовия хълм, където ще видите златните и сребърните куполни джамии. След това ще разгледате манастира “св. Анна“, къпалнята Витезда, Via Dolorosa (пътя на болката), ц. “Възкресение

Христово“, колоритния арабски пазар. Ще продължите към хълма Цион, мястото на Тайната вечеря, гробницата на цар Давид, манастира “Успение на пресвета Богородица“ и ц. “св. Петър в Галиканту“. Нощувка в района на Витлеем.

ДЕН 7 | Витлеем – Новият град на Йерусалим

Закуска. Свободен ден във Витлеем или екскурзия до Новия град на Йерусалим (“Пакет допълнителни екскурзии”). За този ден е предвидено посещение на Израелския национален музей с Храма на книгата, в който се съхраняват древните свитъци от Мъртво море (на 2000 години). Ще разгледате и прозорците на Шагал в медицинския център “Хадаса“, мемориала на Холокоста “Яд ва-Шем“ и други архитектурни съкровища като Кнесета, Върховния съд, дори една вятърна мелница.

Следобед се връщате обратно във Витлеем, за да посетите базиликата “Рождество Христово“ и пещерата, където мястото на раждането на Иисус е отбелязано със сребърна звезда. Нощувка в района на Витлеем.

 

ДЕН 8 | Полет до България

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София.

 

Цената за избраната дата включва:

 

– ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
– ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
– БАГАЖ – 20 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
– TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
– НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 3* и 4* хотели според местната категоризация.

ЕКСКУРЗИИ – богата екскурзионна програма.
– ХРАНА – 7 богати закуски на блок маса.
– ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

Цената не включва:

– Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до        65 г.: 21,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
– Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 469,00 лв.
– Гранични такси; $ 53,00

– В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

 

 Ние Ви препоръчваме:

– “Пакет допълнителни екскурзии” – 339,00 лв., който осигурява:
• Разходка с лодка по Галилейското езеро;

  • Екскурзия до Петра – едно от седемте чудеса на света;
  • Целодневна екскурзия до Стария град на Йерусалим;
  • Целодневна екскурзия до Нoвия град на Йерусалим, Израелския национален музей във Витлеем.

 “Пакет 7 вечери” – 199,00 лв.;
– Застраховка “Отмяна на пътуването

Author: Арива Травел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.