Екскурзии в България и чужбина
Свържете се с нас:

info@arivaplovdiv.com
office@arivaplovdiv.com
guidesplovdiv@arivaplovdiv.com

+359 32 621 360

+359 879 260 654

ул. “Александър Батенберг” 39,

ет.2 офис 5

serbia

БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2020

 Пловдив – София – Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград – Ниш – София – Пловдив 

21.08.2020 – 23.08.2020

3 дни / 2 нощувки

 179 лв.

Цените са в лева на човек, настанен в двойна/тройна стая.

1 ДЕН:  Пловдив – София – Белград

Отпътуване от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамна и пешеходна обиколка. Градът е живописно разположен на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, намираща се на площад Теразие, търговския център с площада на Републиката. Разходката ни продължава към Крепостта Калемегдан – част от крепостен град, датиращ от средните векове. По време на Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. От крепостната стена се открива невероятна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав. Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храмът Св. Сава – най-големият православен храм на Сърбия. Настаняване в хотела.
Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. Късно връщане в хотела. Нощувка.

 

2 ДЕН: Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане 30 лв – за възрастен, 20 лв – за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най – престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. Вечерта Посещение на Белградският Бирфест – заключителна вечер
или по желание и срещу доплащане: организирана традиционна сръбска вечер на тристепенно меню с включени аператив и безалкохолна напитка в Бохемския квартал на Белград..
Нощувка.

 

 

3 ДЕН: Белград – Ниш – София – Пловдив 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя – посещение и пешеходна разходка в гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът “Бановина” – днес седалище на Нишкия университет.
Пристигане привечер в България.

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* Транспорт до фестивала и обратно

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Градска такса

* Панорамна и пешеходна обиколка на Белград

* Пешеходна разходка в гр. Ниш

* Гранични и магистрални такси

* Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

* Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – по желание, 30 лв на възрастен, 20 лв – за дете до 12 г. при минимум 20 записани;

* Традиционна сръбска вечеря на тристепенно меню в ресторант в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и включени аператив и безалкохолна напитка, с трансфер при минимум 20 записани – 20 евро

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за единична стая: + 50 лв.

* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *