Екскурзии в България и чужбина
Свържете се с нас:

info@arivaplovdiv.com
office@arivaplovdiv.com
guidesplovdiv@arivaplovdiv.com

+359 32 621 360

+359 879 260 654

ул. “Александър Батенберг” 39,

ет.1  офис 4

Turkey

Пловдив– Истанбул –Одрин – Пловдив

30.10 – 01.11.2020

 

Цена: 240 лева

1 ден: 30.10.2020

Отпътуване от спирката пред ОББ, срещу хотел „Тримонциум“ в 7:00 часа. Преминаване през ГКПП Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул в ранния следобед., Започваме обзорната екскурзия на корабче по Босфора ( срещу доплащане), с посещение на Къз Кулеси (Моминската кула) .Една от най-известните забележителности и символи на Истанбул. Турската легенда гласи, че Момината кула е наречена така на дъщерята на султан, който безумно я обичал и правел всичко възможно, за да се чувства тя щастлива и безгрижна. Веднъж обаче ясновидец предрича, че въпреки всичко девойката ще умре, точно като навърши 18 години. Султанът незабавно се разпорежда на острова да бъде построена непристъпна кула, задължително преди дъщеря му да навърши 18 години. И веднага след завършването на строителството премества девойката, за да я предпази от възможните причинители на смърт. В деня, когато принцесата навършва 18 години, султанът ѝ изпраща кошница с плодове. Когато обаче девойката поема в ръце кошницата, от там изпълзява отровна змия и смъртта от ухапването става неизбежна, както предрича ясновидецът. Настаняване. Вечеря на рибен ресторант на моста Галата(срещу доплащане). Нощувка в хотел „Хамптон бай Хилтон „ Зейтинбурну.

2 ден:31.10.2020

Закуска. Туристическа обиколка на Истанбул, която се провежда с професионален екскурзовод на български език. С автобуса се минава по Въжения мост над Босфора и се преминава в Азиатската част на града. Мостът е 4-ти по големина в Европа и 7-ми в света. Изкачване до хълма Чамлъджъ и новата джамия. Посещение и свободно време за разходка по площад Таксим , а от там ще се разходим по малките улички до Галатската кула. След обяд посещение на музея „КОЧ“ . Музеят е образец в музеологията. Сред най-популярните обекти са “Амфибия” – автомобил, който може да работи във вода, розовият кадилак, а за децата – колата на Хари Потър. Тук минало и бъдеще се намират на едно място. Можете не само да видите реалните самолети, антикварни влакове, подводници и стари марки автомобили – легенди, но и да влезете в тях. Експонатите са подредени в раздели за железопътен транспорт, парни машини, авиация, морски и военни експонати, фабрика за зехтин, модели на телефони, грамофони, телевизори, компютри, облекла, играчки и т. н. Изложени са лични вещи и предмети от епохата на началото на Турската република и дори можете да чуете гласа на великия син на Турската държава Мустафа Кемал Ататюрк и негова реч, записана на магнетофон през 40-те години на миналия век. Свободно време за пазаруване в Капалъ чарши. За вечеря свободно време в Мол WATER GARDEN , където ще имаме възможност да гледаме светлинно шоу. Нощувка.

 

 

 

 

 

3 ден:01.11.2020

Закуска. Посещение на Църквата на първото число : „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Посещение на музей на шоколада и фирмения магазин към него.Отпътуване за България. Попътно спиране в град Одрин.Вечерта пристигане в Пловдив.

 

 

 

Цена: 240 лева на турист в двойна или тройна стая.

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Две нощувки със закуски;
 • Медицинска застраховка;
 • Пътни такси и паркинг;
 • Лицензиран екскурзовод на български език в Истанбул
 • Цената не включва:
  • Разходи от личен характер;
  • Разходка с кораб по Босфора и Къз Кулеси – 20 евро / 40 лв.
  • Музея на КОЧ – 28 TL
  • Музей на шоколада – 50 TL.

   рибен ресторант на моста

 • Галата – 180 TL / 20 евро / 40 лв.Яхта по Босфора с програма – 310 TL  / 35 евро / 70 лв.вечери като могат да бъдат:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *