Екскурзии в България и чужбина

Bulgaria

Тридневно приключение в дебрите на историята

Пловдив– Провадия – Исторически парк  – Шумен – Пловдив

                                                                    27 -29 08.

Това е програма за тези, които търсят различното изживяване. За тези, които искат да избягат за малко от съвременния модерен и напрегнат свят.

            Предлагаме ви едно връщане назад във времето, съчетано с много емоции и познания за нашето минало.  Ще се пренесем през хилядолетията  за да видим най-стария солодобивен център в Европа, най-стария град на нашия континент, ще прескочим в средновековието за да се почувстваме  горди с предците си, избрали най-хубавата земя за наша родина, ще се поклоним на Конника  – пазител на България, ще си спомним за цар Ивайло и Владислав Варненчик в крепостта Овеч, и още….

           Ще бъдем гости на Международния фестивал на традиционните храни в Историческия парк – ще опитваме вкусните гозби  сред  възстановени праисторически къщи, тракийски храм и точни копия на известни гробници, славянско селище и прабългарски юрти…  И  ще можем да се возим с лодка, да стреляме с лък, да пояздим….целият ден е пред нас!

           А за да бъде пълно усещането ни за едни други времена ще спим в юрти,  вечерта край магическия огън , който ще прочисти мислите ни, ще се насладим на необичайна вечеря –така, както са го правели прадедите ни. И може би ще станем малко по-добри! И по-задружни!     

27.08./петък       

6,30 ч   Отпътуване от Пловдив  за Провадия през Ришкия проход / 340км.  Посещение на крепостта Овеч и солодобивния комплекс; свободно време за обяд; В късния следобед настаняване в Юртеното селище в с. Неофит Рилски/ 20км.  Вечеря край лагерен огън

28.08./събота 

Закуска.  В 10,00 целодневно посещение на Историческия парк по време на Международния фестивал  на традиционната храна.  Възможност за вечеря в юртеното селище. Нощувка.

29.08./ неделя

7,30ч. Закуска. Отпътуване за Плиска/ 40 км., – посещение на Националния историко-археологически резерват: музея и базиликата; отпътуване към  Мадарския конник /17км ; отпътуване за Шумен /17км и разглеждане на мемориала „Създателите на българската държава“ . Свободно време за обяд.

14,00ч.  Отпътуване за Пловдив през Ришкия проход /290км.

 ЦЕНА: 249.00 лева – при тръгване от Пловдив

  1. 00 лева –при тръгване от Смолян

В цената лиза:

  • транспорт
  • 2 нощувки със закуска в юртеното селище.  Юртеното селище се намира на 3 км от Историческия парк в с. Неофит Рилски в млада гора Самите юрти съчетават типичните естествени строителни материали  с  уюта и удобствата на съременния свят.  Двуетажни легла -6-8 души в една юрта, банята и тоалетната са изнесни отделно, но на близко разстояние( до 50м)
  • една вечеря –барбекю край лагерен огън;
  • входна такса за Историческия парк;
  • екскурзовод по целия маршрут;
  • медицинска застраховка;

В цената не влиза:

  • входните такси за посещаваните обекти (освен Историческия парк) както следва: Овечка крепост – 4 лв; НИАР Плиска  – 5лв.  Мадарския конник – 5 лв;  мемориал „Създатели на българската държава“ – 4 лв.;
  • консумацията в Историческия парк;
  • вечеря на 28.08 – заявява се при записване, има избор между няколко менюта, има меню за вегетарианци и вегани;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *