Екскурзии в България и чужбина

turkey-cappadocia

Пловдив – Бурса – Коня – Кападокия – Анкара– Одрин  – Плковдив

  16.10 – 21.10.2021 

6 дни  –  5 нощувки 

Автобусна екскурзия 

Цена: 530  лв

 

 

Първи ден: 16.10.2021

 

Отпътуване от в 02.00 ч. з от ОББ срещу хотел „Рамада“ за Бурса ; Бурса, четвъртият по големина град в днешна Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. От тук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език– Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан и Улу джамия. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите, предлагащи типичните за ориента стоки и сувенири.Вечеря.Нощувка

 

Втори ден:17.10.2021

 

След закуска отпътуване за Коня,по пътя посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшехир.Посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря.Нощувка.

 

 

Трети ден:18.10.2021

След закуска отпътуване за Кападокия и посещение на подземен градКаймаклъ(един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век.. Вечеря. Нощувка в Кападокия..Нощувка.

 

 

Четвътрти ден:19.10.2021

В 5:00 часа възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 евро/човек. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия.Вечеря и нощувка.

 

Пети ден:20.10.2021

 

Закуска . Отпътуване за Анкара . По пътя разглеждане на соленото езеро.Туристическа програма в Анкара с екскурзовод на български език – Анкарската крепост , Музея на Анадолските цивилизации, Мавзолея на Ататюрк .Вечеря.Нощувка.

 

 

 

 

Шести ден:21.10.2021

Закуска отпътуване за България по пътно спиране в Одрин.

 

 

Цена: 530  лв. за настаняване в двойна стая;

Цената включва:
¨ Транспорт с комфортен автобус;
¨ Нощувка с закуска и вечеря  в Бурса ;  

¨ Нощувка с закуска и вечеря  в Коня ;  

¨ Нощувка с закуска и вечеря  в Анкара ;  

¨ Две нощувки с закуски и вечери  в Кападокия;

¨ Екскурзоводско обслужване (на български);

¨ Пътни, преводни и гранични такси;
¨ Медицински застраховки.

¨Входните такси на посещаваните обекти

 

Цената не включва:

¨Разходи от личен характер

Доплащане за единично настаняване 150 лева.

 

 

Цената важи при минимум 40 туриста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *