АВСТРИЯ

Виена – изкуство и култура 

София – Виена – Братислава – Виена – София

Топ цена: 599 BGN

4 дни

Екскурзия със самолет

Цена на ден от 150 BGN

 

Самолетна екскурзия, която ще Ви запознае с най-известните забележителности на австрийската столица и ще Ви накара да обикнете този невероятен град!

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

22.09.2022 – 13.10.2022 – 27.10.2022

Ден 1 София – Виена

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 13:35 ч. за Виена . Кацане на летището във Виена в 14:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време или туристическа програма по желание: Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (мин. 1 ч. и 30 мин.): площад „Мария Терезия”; дворецa „Хофбург”, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт”, улица „Грабен” – сърцето на стара Виена; бароковата църква „Св. Петър”, готическата катедрала „Св. Стефан” – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, и оживената търговска улица „Кертнерщрасе” – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2 Виена

Закуска. Туристическа обиколка с VIENNA SIGHTSEEING при групи до 10 туристи  или Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език при групи над 10 туристи. Туристическа обиколка с VIENNA SIGHTSEEING включва билет за 24 часа за три туристически маршрута в цяла Виена, WiFi за всички маршрути, Аудиогид на 16 езика, специален детски канал на английски и немски език. Панорамната обиколка на Виена с местен екскурзовод включва: дворецa „Белведере” – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецa „Хофбург” – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентa със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк „Пратер” със символа на Виена – Виенското колело.
По желание и срещу доплащане посещение на двореца „Шонбрун” – лятната резиденция на Хабсбургите с местен екскурзовод. Свободно време за покупки и посещение на музеи (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: 1. Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената римска империя – короната, имперският скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава, ще завладее света 2. Вечерта по желание концерт на оркестър „Wiener Residenzorchester” с произведения на Моцарт и Йохан Щраус в двореца „Ауерсперг” – една незабравима вечер с един от най-добрите оркестри в музикалния свят на Виена (заявява се предварително с депозита) – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3  Братислава – Виена

Закуска. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“, Музея за история на изкуствата, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или по желание целодневна екскурзия до Братислава с пешеходна разходка в историческия център на града: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата „Св. Мартин“ – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия „Истрополитана“, старото кметство, двореца на архиепископите.  Oтпътуване за  Виена.  По пътя – посещение на outlet център “Parndorf” от веригата “McArthur Glen”, разполагащ с бутици на едни от най-известните световни модни марки (престой около 2 ч.). Връщане във Виена привечер. Нощувка.

Ден 4 Виена – София

Закуска. Сутринта освобождаване на стаите. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание туристическа програма “Вкусът на Виена” (мин. 1 ч.30 мин) – организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене – традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта “Захер” и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Връщане в хотела за трансфер до летището. Отпътуване за България в 20.25 ч. Пристигане на летище София в 22.55 ч. местно време.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Виена – София с включени летищни такси на авиокомпания “Austrian Airlines” или “Ryanair”

Салонен багаж  с размери 40/20/25 см

3 нощувки със закуски в хотел 3* във Виена

Групов трансфер летище – хотел – летище

Туристическа обиколка с VIENNA SIGHTSEEING при групи до 10 туристи или Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език при групи над 10 туристи

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

Водач от България по време на цялата екскурзия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост)

Чекиран багаж до 23 кг

Туристическа програма “Вкусът на Виена”

Посещение на двореца “Шонбрун”

Екскурзия до Братислава

Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод

Концерт на “Wiener Residenzorchester”

Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца “Хофбург”

Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR); Музея за история на изкуството (16 EUR, за деца до 18 г. – безплатно); Природонаучен музей (12 EUR, за деца до 18 г. – безплатно); Зоопарк (20 EUR, за деца до 18 г. – 10 EUR)

Градски транспорт: 2,40 EUR (еднопосочен билет); 8,00 EUR (карта за 24 часа); 14,10 EUR (карта за 48 часа)

Слушалки по време на пешеходната разходка (3 EUR) – заплащат се на място

Разходи от личен характер

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

 

 

 

 

 

07.04.2022 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) 669 лв.
хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 669 лв.
хотел 4* Допълнително легло в двойна стая (след допълнително потвърждение) 669 лв.

 

22.04.2022 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) 699 лв.
хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 699 лв.
хотел 4* Допълнително легло в двойна стая (след допълнително потвърждение) 699 лв.

 

05.05.2022 г.

хотел 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) 859 лв.
хотел 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 859 лв.
хотел 4* Допълнително легло в двойна стая (след допълнително потвърждение) 859 лв.

09.06.2022 г.

хотел 4* Допълнително легло в двойна стая (след допълнително потвърждение) 819 лв.

 

23.06.2022 г.

хотел 4* Допълнително легло в двойна стая (след допълнително потвърждение) 819 лв.

 

14.07.2022 г.

 

28.07.2022 г.

 

11.08.2022 г.

 

25.08.2022 г.

 

03.09.2022 г.

 

22.09.2022 г.

 

13.10.2022 г.

 

27.10.2022 г.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист 60.00 лв.
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 15 туристи 25.00 лв.
Целодневна екскурзия до Братислава и посещение на outlet център Parndorf от веригата “McArthur Glen”, на турист при минимум 20 туристи 95.00 лв.
Посещение на двореца “Шонбрун” с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца) на турист при минимум 15 туристи от 45.00 лв. до 55.00 лв.
Щрудел шоу в двореца “Шонбрун” с включена входна такса, парче ябълков щрудел и 1 топла напитка (мин. 20 минути), при мининимум 15 туристи 29.00 лв.
Концерт на “Wiener Residenzorchester” с класически произведения на Моцарт и Йохан Щраус, категория B (заявява се и се заплаща предварително при направа на резервацията) 69.00 лв.
Туристическа програма “Вкусът на Виена” – организирано разглеждане на Виенската опера (с вкл. входна такса и местен екскурзовод) и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта Захер и чаша виенско кафе меланж),  при минимум 16 туристи от 59.00 лв. до 69.00 лв.
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса) от 35.00 лв. до 55.00 лв.
Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic  (270 стр.) 19.90 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) 49.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая без закуска) 39.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая без закуска) 65.00 лв.
Двупосочен самолетен билет Варна – София – Варна 120.00 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.

Author: Арива Травел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *