турция

Екскурзия

ЕДНОДНЕВЕН ШОПИНГ В ОДРИН

!!! ВСЕКИ ПЕТЪК И СЪБОТА !!!

  11.11 – 12.11 – 18.11 – 19.11 – 25.11 – 26.11 .2022   

Вид транспорт: микробус

продъжителност един ден

🚌 Маршрут: Пловдив – Одрин – Пловдив 🚌

Цена 42 лв.

Откъснете за един ден от до болка познатия пейзаж на града Ви и се разходете, макар и само за няколко часа до съседна Турция. Гарантираме Ви, че смяната на обстановката ще Ви се отрази благотворно и ще се презаредите с положителни емоции.

Отпътуване от Пловдив паркинга на хотел Рамада (Тримонциум) в 05:00

Сутринта се пристига в град Одрин. Групата се разделя на две, спрямо предпочитанията си: едната част за пазар и другата за туристическата обиколка. Туристическата разходка на града е с екскурзовод, който придружава туристите през цялото пътуване.

НОВО: Обиколката на Одрин започва с посещение на Музея на Здравето.

 

 

Това е огромен, доста впечатляващ комплекс, построен през 15 век от османския султан Баязид ІІ на брега на река Тунджа – с над сто по-големи и по-малки куполи и две огромни, островърхи минарета. Основната част от комплекса е болница, но в него има още медицинско училище (медресе), джамия, приют за гости, турска баня, кухня. След това обиколката продължава с посещение на българските църкви “Св.Георги”- базилика, построена през 1880 година в типичен късно-Възрожденски стил, другата църква е “Св.Св.Константин и Елена”  търговския център KIPPA, в който има посещение и свободно време за пазар – надолу в програмата можете да видите кратък списък на продукти, които са изгодни за купуване от Одрин. В определен от екскурзовода (на място) час се тръгва и групата се отправя към най-посещаваната забележителност в града, от десетилетия насам, прословутата джамия Селимие – шедьовърът на известния османския архитект Синан. Свободно време около 4,00 ч. за обяд, пазар и разходки в центъра на града.

 

 

Бонус посещение на ПЕТЪК  / СЪБОТА  пазар – най-големият пазар в Одрин за промишлени стоки и конфекция.

 

 

 

Цената включва :

– Транспорт с МИКРОБУС 

– Гранични и пътни такси

– Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

– Ексурзоводско обслужжане по целия маршут

– В цената не включва разходи от

– личен характер👇

– ВХОДНИ ТАКСИ 

 

☎️ За записвания тел 0879 260654

Author: Арива Травел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *