Сърбия

БИРФЕСТ БЕЛГРАД 2022

 Пловдив – София – Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград – Ниш – София – Пловдив 
18.08.2022 – 20.08.2022
3 дни / 2 нощувки със закуски

Транспорт: автобус от Пловдив и София

Цена на човек, настанен в двойна/тройна стая – 235 лв.

Единично настаняване – 287 лв

Програма за пътуването

1 ДЕН: Пловдив – София – Белград

Отпътуване от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Пешеходна обиколка. Градът е живописно разположен на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, намираща се на площад Теразие, търговския център с площада на Републиката. Разходката ни продължава към Крепостта Калемегдан – част от крепостен град, датиращ от средните векове. По време на Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. От крепостната стена се открива невероятна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав. Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храмът Св. Сава – най-големият православен храм на Сърбия. Настаняване в хотела.
Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. Късно връщане в хотела. Нощувка.
или

По желание и срещу доплащане: организирана традиционна сръбска вечер на тристепенно меню с включени аперитив и безалкохолна напитка в Бохемския квартал на Белград..

2 ДЕН: Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане 40 лв.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най – престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“. Входна такса – 5 Е

Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. Късно връщане в хотела. Нощувка.

 

3 ДЕН: Белград – Ниш – София – Пловдив 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя – посещение и пешеходна разходка в гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът “Бановина” – днес седалище на Нишкия университет.
Пристигане привечер в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* Магистрални такси

* Транспорт до фестивала и обратно

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Градска такса

* Пешеходна разходка в Белград

* Посещение на храмът “Св. Сава”

* Посещение на крепост “Калемегдан”

* Пешеходна разходка в Ниш

* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” в размер на 5000 Е за лица до 69,99 г. към ЗД Лев Инс

* Придружител от фирма 

* За лица над 70 до 85 години, Застрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 4 000 EUR/USD, независимо от размера на избраната застрахователна сума по Основните (задължителни) рискове. Задължително доплащане в размер на 2 лева. Лица над 85 г не се застраховат.

* Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – по желание, 40 лв при минимум 10 записани;

* Традиционна сръбска вечеря на тристепенно меню в ресторант в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и включени аперитив и безалкохолна напитка, с трансфер при минимум 10 записани – 20 Е

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

Всяко лято от 2001 г. до сега се провежда най – големия Фестивал на Бирата в Югоизточна Европа. Около половин милион гости от цяла Европа, в продължение на 5 дни, посещават Белград, за да дегустират над 90 вида местна и вносна бира и да се забавляват под звуците на популярна музика на живо, потапяйки се в светлините, ритъма и бирата на Белград.

Начало: 18:00 ч., участие на 8-10 музикални групи, закриване: 02:00 ч.

Вход: безплатен.

Условия

Начин на записване: Депозит в размер на 70 лв.; доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Екскурзията се провежда при 20 туристи!

Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.