ТУРЦИЯ

Ликийското крайбрежие

цена от  389 ЛЕВА!

Дати на заминаване

 08.11 – 15.11 – 22.11 – 29.11 – 06.12 – 13.12 .2022

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: АНТАЛИЯ, МИРА, КУШАДАСЪ, ЕФЕС, ПАМУККАЛЕ, ХИЕРАПОЛИС, АНТАЛИЯ
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Програма

Ден 1: Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с “Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2: Мира

Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция. Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира
и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие.

Ден 3: Ликия 

Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 4: Ефес

Закуска. Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо. Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни сре- дища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 5: Памуккале

Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането
имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале.

Ден 6: Хиераполис – Анталия

Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни  реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на
превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в
работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

Ден 7: Анталия

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос,
вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади
и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8: Полет към дома

Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Допълнително заплащане :

Задържителна застраховка ЗК Армеец с покритие 10 000 Евро , за лица 65 години – 13.60лв.

За лица , навършили 66 години , зе заплаща в двоен размер.

Доплащане за индивидуално настаняване  (в случай че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая):219лв.

В цената не е включен бакшиша за екскурзовода и шофьора на автобуса

 

 Ние ви препоръчваме : 

ПАКЕТ “КУЛТУРНА ПРОГРАМА И ВЕЧЕРИ” 259лв.

ОТСТЪПКА ОТ ПАКЕТА – 100лв. ( 27.09 ; 04.10 ;  1.11 ) 

ОТСТЪПКА ОТ ПАКЕТА – 80лв. ( 25.11; 06.12 ) 

ВХОДНИ ТАКСИ ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА 

РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ДЕЛЯН И ПЛАЖА НА КОСТЕНУРКИТЕ КАРЕТА – ИЗТУЗУ

7 БОГАТИ ВЕЧЕРИ 

ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО

 

 

Author: Арива Травел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *