Египет

ЕГИПЕТ – В ДЪЛБИНИТЕ НА ИСТОРИЯТА  И ОЩЕ….

                                                       5 – 12 октомври 2022г

ЦЕНА:  2200лв

  Египет е история. Египет е древната  култура на фараоните. Египет е шум на вятъра в пустинята и плясък на морски вълни. Египет е загадъчния свят на  на коптите и пъстротата на ислямския бит . Древен и съвременен.   Да открием магията на вселената Египет заедно!

1 ден  5.10.2022г./сряда

Чартърен полет София – Хургада. Трансфер да хотел SWIS INN Resort Hurghada  5*. Изхранване на база ALL INCLUSIVE. Нощувка.

2 ден  6.10.2022/четвъртък

Ден, посветен на Хургада – 200 хиляден курортен град на брега на Червено море с прекрасни плажове, местни сувенири, вкусна храна – начало на запознанството с Египет.     

        

             Някогашното малко рибарско селце днес посреща хиляди туристи и предлага много и най-различни атракции. Любимо място за отдих с луксозни хотели, пясъчни плажове и кристално чиста морска вода, с дъно на море, покрито с корали…

3 ден    7.10.2022/петък

Закуска. Отпътуване с автобус за Луксор. Посещение на Храма на Хатор в Дендера.  Обяд. Настаняване в хотел STAIGENBERGEN NIL PALAS  5*. Вечеря. Нощувка.

 

Храмовият комплекс в Дендера е един от най-старите в Египет. Един от най-запазените. А централно място в него заема храмът на една от най-обичаните богини – Хатор. Богинята на любовта, на изцелението, на женската сила…. Построеният преди повече от четири хилядолетия храм ще бъде първото докосване до древния Египет.

4 ден    8.10.2022г./ събота.

Рано сутринта възможност за полет с балон над  Луксор (допълнително зоплощоне). Посрещнете изгрева над Долината на царете – едно приказно изживяване!

Закуска.  Посещение на Храма на Амон Ра в Карнак, колоните на Мемнон – единствено оцелели от древен храм, Долината на царете на другия бряг на Нил –посещение на три от гробниците, Храмът на царица Хатшепсут…..  Обяд по време на екскурзията. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.            

               Луксор е съвременният град на източния бряг на Нил, наследник на древната Тива – столицата на Египет по времето на Средното и новото царство. Времето на разцвета на Египет. Затова и тук, в Карнак, се намира най-големия храмов комплекс на Амон Ра. Ще се разходим между огромните колони, ще обиколим за късмет около големия скарабей, ще видим Свещеното езеро…   А на другия бряг е тиванският некропол – Долината на царете, където има 62 гробници на фараоните. Ще видим някои от тях, а особено внимание ще обърнем на Храма на Хатшепсут в Дейр ел Бахри – жената фараон, успешно управлявала 21 години. А дали  има Долина на цариците?

5 ден  9.10.2022/ неделя

Закуска. Полет до Кайро (1 час).  Първо запознанство с египетската столица – посещение на Каирската кула. Настаняване в хотел GREAT PYRAMID INN . Вечеря с корабче по Нил с програма (допълнително заплащане)         

        Египетската столица е един от най-големите градове в Африка. Ал Кахира –  “побеждаващият, победителят“, става такъв през 969г при династията на Фатимидите, а само три години по-късно тук е открит един от най-старите университети в света Ал Азхар. След още 100 години Салах ад дин (Саладин) строи мощна цитадела, съществуваща и до днес. Араби, мамелюци, турци – всички те добавят по нещо към града, за да се превърне днес в онова многообразие, което не оставя никого равнодушен. Град на контрасти. Град с впечатляваща визия. Град на едно то 7-те чудеса на света.

6 ден   10.10./понеделник

 Закуска. Ден, посветен на древен Египет – Мемфис с пирамидата на Джосер и Серапиума; Гиза/ЮНЕСКО: пирамидите на Микерин, Хефрен и Хеопс ( възможност за посещение) срещу допълнително заплащане); сфинкса; обяд; Египетският музей; фабрика за папируси; Нощувка.

7 ден   11.10./вторник

Закуска. Посещение на музея на цивилизациите. Кайро на коптите: храмовете „Св.Богородица“ ( „Висящата“) и „Св. Георги“. Ислямско Кайро –Цитаделата, джамията , ул. Ал Муиз, пазарът…  Нощувка.

 

След деня, посветен на древен Египет, идва ред на последващите го цивилизации с техните най-известни паметници. Ще разберем с какво е уникално най-старото християнско вероизповедание – това на коптската църква, основана от самия евангелист Марко още през 45г. Ще видим и паметници на духовността и разкоша на ислямската култура, а атмосферата на ориенталския пазар ще ни върне назад във времето.

 

8 ден  12.10./сряда

Закуска.  В зависимост от часа на полета – посещение на двореца на Барон Емпейн (бонус от фирмата) Полет Кайро – София.

ЦЕНА:  2200лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Полет София – Хургада и Кайро- София
 • Вътрешен полет Луксор – Кайро
 • Транспорт в Египет с автобус/микробус
 • 7 нощувки със закуски; 2 All inilusiv] 3 обяда; 2 вечери. При възможност ще бъдат включени още 2 вечери – бонус от фирмата.
 • Туристическа виза за Египет
 • Входни такси на всички музеи ( без Хеопсовата пирамида)
 • Екскурзоводско обслужване на руски език
 • Водач/преводач от фирмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро , вкл. за COVID 19

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години;
 • Напитките по време на обедите и вечерите ( изкл. – при Аll inclusive);
 • Вход за Хеопсовата пирамида;
 • Вечеря на корабче с програма по Нил;
 • БАКШИШИ за египтяните

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Пътува се с личен паспорт с валидност минимум 6 месеца преди датата на пътуване;

Валутата в Египет е египетска лира/египетски паунд, масово се използват и долари.

1 лира = 0,11 лвл

Author: Арива Травел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.